prof. dr. sc. Goran Dodig

goran dodig

Osnovnu školu završio u Trogiru, gimnaziju u Splitu, Medicinski fakultet u Zagrebu. Kao mladi liječnik  radio u  Dalmatinskoj Zagori, Kaštelima, a nakon specijalizacije iz psihijatrije u KBC Split. Bio ravnatelj KBC  u ratni vremenima, dugogodišnji predstojnik Klinike za psihijatriju i Pročelnik Katedre za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Splitu. Redoviti profesor u trajnom zvanju.

Jedan od studentskih lidera  1971., politički zatvorenik, proganjan. Dragovoljac Domovinskog rata od 1990. Brojne dužnosti u ratnom i poratnom periodu, obavljao visoke i odgovorne dužnosti  tijekom Domovinskog rata i u vojnom i civilnom sektoru. Visoki časnik Hrvatske vojske. U više navrata dobio priznanja predsjednika  dr. Franje  Tuđmana od kojih o njegovoj političkoj i ljudskoj odgovornosti i profilu najbolje govore slijedeća tri:
Red Ante Staračevića -  za doprinos održanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, uspostavom i izgradnjom suverene hrvatske države.

Red Danice Hrvatske  s likom Katarine  Zrinske - za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih vrijednosti.

Red Hrvatskog trolista- za osobite zasluge za RH stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.

Društvene mreže

Posjetite nas na društvenim mrežama:

    

Naš slogan

vjerodostojno