prof. dr. sc. Milan KUJUNDŽIĆ

milan kujundzic

Prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., primarijus, FEBGH, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu i Farmaceutsko-biokemiskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, specijalist internist – gastroenterolog. Rođen 27.4.1957. u Ivanbegovini u Imotskom. Oženjen, otac dvoje djece.
Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1982.godine. Položio specijalistički ispit iz Interne medicine. 1988.godine brani magistarski rad, 1992. obranio doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultet u Zagrebu. 1993./1994. postdoktorska stipendija Oklahoma Medical Research Foundation u Oklahoma Transplantation Institute, Oklahoma City, OK, USA u trajanju od 16 mjeseci. 2001. boravi u Klinici za gastroenterologiju u Munsteru u Njemačkoj.
Sva stečenja znanja donio je u Hrvatsku, dao ih hrvatskim pacijentima, studentima, specijalizantima i doktorantima.
Od 1996. pa do danas je šef Zavoda za hepatogastroenterologiju u Internoj klinici KB Dubrava. Autor je više desetaka radova objavljenih u prestižnim svjetskim časopisima, više domaćih i međunarodnih udžbenika, prevoditelj s engleskog na hrvatski prestižnih američkih medicinskih udžbenika.
Član u pojedinim znanstvenim i stručnim društvima kao što su: Hrvatsko gastroenterološko društvo, gdje je bio predsjednik društva od 2012.-2015., Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko katoličko liječničko društvo, American Socitetiy of Gastrointestinal Endoscopy, European Board of Gastroenterology and Hepatology, European Society of Gastrointestinal Endoscopy,
European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology.
Pozvani predavač i izvođač endoskopskih postupaka na više domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova.

Obnašao je mnoge funkcije stručnih i društvenih aktivnosti pa je bio glavni tajnik Hrvatskog liječničkog sindikata do 1990.-2004., od 1996. pa do danas je Pročelnik Zavoda za gastroenterologiju KB Dubava, 5 mjeseci je radio kao pomoćnik ministra zdravstva RH, od 2004.-2012. je bio ravnatelj KB Dubrava. Od 2007. do danas voditelj Referentnog centra MZRH za bolesti pankreato-bilijarnog kanalnog sustava. Član HDZ-a od 1992.- 2013. te opet od kolovoza 2016.godine. Od 2013.-2016. predsjednik Hrvatske zore stranke naroda.

Društvene mreže

Posjetite nas na društvenim mrežama:

    

Naš slogan

vjerodostojno